overzicht aantal dagen challenge am/dakar

Door: jobajo

Blijf op de hoogte en volg johan bakker

15 November 2011 | Marokko, Marrakesh

Datum 14 november 2011,
Even een overzicht van de dagen, die we met de rally, challenge hebben afgelegd,
Vertrekdatum zaterdag 5 november 2011, vertrek team jobajo ( john,bart,johan ) verek 10.00 uur s’morgens, rechtstreeks naar restaurant de lucht, voor den bosch, waar we we op de andere mede challengers moesten wachten team 1100 climb kuyzer en bouwe hendriks, en team 1155 de enige echte vrijgezelle ijsverkoper van nederland, omdat hij zo alleen was, en van slag, ben ik maar uit medelijde bij hem ingestapt, we gaan nu het is ondertussen 13.00 richting parijs, bij de grens belgie kwamen we een hoop mede challengers tegen, maar die lieten we links legeen, omdat wij illegale mede challengers in de groep hebben, om 1700 uur waren we in de lichtjesstad parijs, en toen begon iemand trek te hebben in champagne, en hebben we daarom koers gezet naar reims, waar dit kostelijk vocht rijkelijk vloeide, het feestje duurde tot in de late uurtjes.
Zondag 6 november 2011, vroeg uit de veren, bij de auto koffie gedronken, en daarna koers gezet naar het zuiden, richting pyrineeen, team 1155 reed voorop, het leek net of we werden achtervolgd, het deed me herinneren aan de spreuk, als iemande me niet betaald heeft, achtervolg ik hem tot in de pyrineeen, tot dat de persoon zich gewonnen gaf, en ging betalen. Om 1700 uur waren we voorbij pepignan, en gingen in een chauffeurs hotel bij de grens overgang overnachten.
Maandag 7 november, weer vroeg opgestaan, en langs de kust naar benidorm, allicante waar we op zoek gingen naar een garagebedrijf eddy kramer, die in het hele dure boek als garage bedrijf, en de helpende hand zou reiken, vermeld stond, we moesten de uitlaat laten repareren, in verband dat we elkaar onder het rijden, niet meer konden verstaan. Eddy ontvangde ons zeer vriendelijk, en zou de klus klaren voor 300 euro, dit leek ons 100 euro te duur, waardoor we hem de hand schudden, en met het geluid van een formule 1 wagen verder gingen, na eerst een gezellig hotellletje te hebben aangedaan.
Dinsdag 8 november, vanuit benidorm, naar de zuidkust van spanje, de andere challengers waren maandag avond al, in sotogrande, dus wij lagen ca 500 km op achter, dit was voor ons geen probleem, doordat ik de reis al eens meer gedaan had, wist ik een kortere route om in marokko te komen, en ook een hele relaxte tocht, we gingen naar een hele mooie haven plaats boven mallaga, genaamd Algeria en namen de nacht ferry naar melilla in marokko, dus we konden al slapend 500 km inlopen, en dit was nog goedkoper ook, wat wil je nog meer.
Woensdag 9 november, we kwamen met de boot om 8 uur s’morgens in marrokko aan, en om 10.00 uur waren alle papieren geregeld, en reden we richting Fes, onderweg in een heel klein dorpje, de uitlaat laten repareren, het was geweldig, een groep jonge marrokaners, begonnen aan de klus, een oude schuur werd geopend, er stond een oude las kar en wat krikken, ze begonnen in schone kleren te werken, de uilaat werd in zijn geheel onder de auto verwijderd, doormiddel van een slijpschijf, die bij ons al lang in de vuilcontainer was beland, maar na een hoop laswerk, werd de uitlaat in zijn geheel weer onder de auto gemonteerd, het waren handige bliksems, en na twee uur was de uitlaat weer als nieuw, nu geef ik je te rade wat dit ging kosten, het koste in totaal 100 dirhams = 10 euro, we hebeen ze 200 gegeven, met wat t-shirten en ze waren zo blijd als blik, de reis werd vervolgd, we kwamen om 16.00 uur in een dorpje voor de stad Fes aan, en hebben daar met zijn allen 6 man in een grote kamer op allerlei banken geslapen. Na eerst wat schapen vlees te hebben gegeten, als je daar in een restaurantje gaat zitten, zit je gewoon tussen de geslachte schapen, die aan haken hangen, te eten, niks mis mee.
Donderdag 10 november , voeg opgestaan, en de rit vervolgd naar Marrekech, waar we donderdag middag aankwamen, en voor het eerst van een camping hebben geslapen, dus tenten opgezet, en de tenten boven op de auto, alles liep heel gesmeerd, een biertje op het terras genuttigd, en s.avonds gingen we naar een wervelende paarden show toe, het was een groot spekakel, genaam chez ale, waar we grote schalen met schapen vlees te eten kregen, wat zeer vet was, je zat kokhalzend te eten, na het eten 10 uur s’avonds werd de show opgevoerd. Waarna we daarna om 12 uur gingen slapen.
Vrijdag 11 november, hebben we een rustadag ingevoerd, s’middags gewinkeld in een hele grote supermarkt, op de camping gegeten, en daarna met de taxi naar het centrum van Marrakech, dit was geweldig, slangenbezweerders etc, lekker gegeten, en vollop in de steegjes gesnuffeld naar zonnebrillen, ze begonnen met een vraagprijs van 150 waarna de prijs op 30 uitkwam = 3 euro, maar dan had je ook waar voor je geld. Het was een hele leuke avond, en zelfs in een heel oude wijk, een heiniken biertje gedronken. Om 11 uur weer op de camping aan. En zeer voldaan geslapen.
Zaterdag 12 november vroeg de tenten ingepakt en ca 9 uur vanaf de camping marrakech gereden naar het zuiden Guarzata en een heel mooi stuk over bergpassen etc, de vaart zat er goed in, een hele mooie rit, en onderweg nog bij een reataurantje op 2200 meter hoog opgestoken, lekkere capucino, omdat het op die hoogte fris was, en veel wind, was de souvenier verkoper geintresserd in onze warme truien, we hebben goede zaken gedaan en een trui, en wat t-shirten geruild voor een mooie zilveren dolk, het zag er goed uit. S;middags om 16.00 uur kwamen we in Quarazate aan, en hebben een camping opgezocht, we waren zeer luidruchtig, omdat een mede challenger zei dat hij jarig was, en daar moest natuurlijk op worden gedronken, de jarige job werd zo dronken als een melijer, en donderde nog van overramp zo bij ons de tent in, wat een heissa was dit, de eigenaar van de camping kwam ook aan, en zei dat we moesten vertrekken, als hij een gewwer gehad had, zou ik er in gaan geloven, maar ik kon niet meer van het lachen, wat een beroerigheid, ik kreeg helemaal een lachkik, ik kon niet meer stoppen, op een gegeven moment keerde de rust, en om 12 uur was het stil, de volgende dag stookte de man de douche ketels weer op, doormiddel van hout, en om 9 uur vertrokken we, en hij wuifde ons vriendelijk toe.
Zondag 13 november. Zijn we van quarzazate gereden naar Akka gereden richting agadir, een hele mooie route net achter alle bergketens achterlangs, hele mooie bergvalleien, en de snelheid zat er goed in. In Akka aangekomen 1700 uur s’middags een hele grote onbeheerde camping aangedaan, deze waren ze nog aan het bouwen, dus dit was een koopje, we hoefden niet te betalen.
Maandag 14 november , een hele mooie route gereden, van Akka naar de atlantische oceaan de kustplaats El Quata, toe we de kustplaats bereikte leek het wel een fata morgane, vanuit de bergen zagen we zo de oceaan, met daarop een varend schip, en hele hoge brusende witte golven, we zitten nu op een camping langs het strand, je kunt de golven zo horen razen, zo stoppen de golven voor je op 10 meter afstand, en zo komt er een golf aan, die je zo overspoelt, als je op een rots zit, moet je je schoenen optillen, want ze zijn zo nat. De golven zijn te wild, er kan niet gezwommen worden. Het is nu 1800 uur e
n de zon gaat onder, het word weer fris, een trui moet je nog wel bij je hebben. De camping is uitstekend, en de mensen zijn zeer behulpzaam, in ruil voor een t-shirt. Tot nu toe hebben we nog steeds elke dag zon gehad, dus mooi weer, temp gemiddeld boven de 25 graden.

• 15 November 2011 - 19:30

Antoinet:

kijk dit zijn weer goeie foto's voor t reisverslag. hoe doet bart het tussen al die oude knakkers? succes met je visum
    tot over 3 weken. liefs xx