verrslagen 13-14-15 november 2011
Door: jobajo
Blijf op de hoogte en volg johan bakker
17 November 2011 | Marokko, Marrakesh
We zijn maandag 13 november van akka een stadje onderin marokko tegen de westelijke sahara naar de kust gereden, het was een pracht rit mooie styging en daling van het landschap we hielden aan onze rechterkant een gebergte aan, en bereikte zo de atlantische kust, we zagen van ver al de golven, met daarop varend een schip, het was net een fata morgana, het was 200 km onder agadir en 200 kmboven lafaanjou, een campuing opgezocht, en daar onze tent weer opgezet, en een lekker potje 31 gespeeld, en een warme maaltijd verorbert aardappelpuree met slabonen en een gehaktbal, zeer lekker en voedzaam, een lekker koud pilsje gedronken, en om 11 uur gaan slapen.
Dinsdag 14 november de kustweg gevolgd naar het zuiden, diverse politieposten gepasseerd, wat ballpennen geschonken, en zo arriveerde we 100 km onder lafaanjou op een camping, deze camping als je daarop reed, had hoogte verschillen van 30 cm, dus wel oppassen waar je reed, en er stond een sterke zeewind, we moesten met 5 man de tent opzetten, en alles schoren aan de autospiegels en velgen, want een pen de grond inkrijgen was zeer moeilijk, de grond was keihard, leek wel beton, met een klein laagje zand, maar het lukte, en na een uur ging de wind liggen, en konden we rustig koffiedrinken eten en kaarten, de avond was zo om, we hadden geen bier gedronken deze was te lauw, daarom maar een fles wijn geopend. Vroeg slapen, en vroeg uit de veren.
Woensdag 15 november. De kustweg gevolgd, onderweg koffie gedronken en gegeten, langs de kust,
Politieposten gepasseerd, we rijden nu al een mooie tijd in de westelijke sahara, en zien ook kuddes kamelen langs de weg, en een boel oude defenders, die kosten hier nog gewoon tussen de 7 en 10 duizend euro, het is voor deze mensen hun bron van inkomsten, alles uit de stad naar het binnenland oftewel de sahara vervoeren. We zijn om een uur of drie s’middags in Dahkla gearriveerd, en een hotel opgezocht residence innhotel, mooi langs de kust, en een zwembad op het dakterras, daar nog mannen uit katwijk ontmoet, deze hadden er 3 weken opzitten, ze werkten op een visfabriek op de oceaan, het zijn trawlers van 140 meter lengte en 22 meter breed, ze moeten gemiddeld 450 ton vis per dag vangen, anders is er geen winst. Ze zuigen gewoon de kusten van africa leeg, verpakken het, en dezelfde vis word weer in africa verkocht, als je dan de vissersdorpen langs de kust ziet, geen droog brood op de plank, grote armoede, dan begin je toch wel anders te denken om deze manier van vissen.
Het is nu 22.00 uur s’avonds en zijn nog ca 20 challengers gearriveerd, en we hebben kennisgemaakt, met de mensen die ons gaan helpen de grens met mauretanie over te steken, de visum word geregeld.
17 November 2011 - 11:23
Antoinet:
he johan en de rest, wat een leuk verslag van de laatste drie dagen.zou je deze ook even kunnen mailen dan print ik ze uit want dat gaat niet via deze site. succes met je visum.t is wel grappig om 2 site's te bekijken, clim meld geen enkele kameel en jij ziet kuddes kamelen! groetjes aan iedereen en een dikke kus.